Galerij

Mosselen in knoflookaioli – dit is echt té makkelijk smullen


Met dank aan hotel de Goudfazant in Amsterdam! Zij waren bereid om het geheim van de kok met mij te delen van dit heerlijke en supersimpele recept. Here it goes!

Gluten- en lactosevrij
Supersimpel/Lekker snel

Voor de mosselen:

  • Mosselen
  • Mosselgroente
  • Witte wijn

Voor de knoflookaioli:

De bereiding:

  1. Was de mosselen, gooi de mosselen die niet sluiten weg
  2. Gooi de mosselgroente in een grote (mossel)pan en giet er een lekkere scheut wijn bij
  3. Voeg de mosselen bij en roer af en toe om
  4. Kook de mosselen tot de schelpen openstaan, niet te lang want dan worden ze droog en taai
  5. Haal de mosselen en groente uit de pan en leg ze op diepe borden
  6. Mix het kookvocht en de aioli met een staafmixer tot een soort lichtgebonden soep en giet dit mengsel over de mosselen
  7. En nu genieten! Lekker soppen met geroosterd brood, yummie!!

Bron: hotel de Goudfazant
Advertenties

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s