Galerij

Lauwwarme salade met gegrilde tonijn


Een vriendin van mij lustte geen vis, totdat ze dit gerecht bij mij proefde! Ze is nog steeds geen hele grote visfan, maar het begin is er…

Ideaal voor een lome zomerse avond; eenvoudig te maken, verse ingrediënten en enorm lekker!

Gluten- en lactosevrij
Kleine uitdaging/Uitgebreid koken

Voor de salade (4 pers voorgerecht, 2 pers hoofdgerecht):

  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 8 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 100 g babymais
  • 150 g peultjes
  • 250 g gemengde sla

Voor de tonijn:

  • 4 el sesamzaad
  • 4 el zwart uienzaad (kalonji) of zwart sesamzaad (te vinden bij de toko)
  • tonijnsteak voor 4 pers

Voor de dressing:

  • 1 dl olijfolie
  • 60 ml verse limoensap
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml rijstazijn
  • 20 ml sesamolie
  • bieslook, fijngeknipt
  • 1 el geraspte verse gember
  • peper en zout

Voor de krokante wonton (niet glutenvrij):

  • 8 wontonvellen
  • plantaardige olie om te frituren

De bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
  2. Schik de gemengde sla op de borden
  3. Strooi het sesamzaad en uienzaad op een bord, druk daar de tonijn in zodat alle kanten bedekt zijn
  4. Evt.: Snij de wontonvellen in dunne repen en frituur deze in de olie krokant en bruin
  5. Wok de rode peper, bosui, babymais en peultjes op hoog vuur 3 min
  6. Schroei de tonijn op hoog vuur dicht (op laag vuur voor doorbakken, maar niet aan te raden)
  7. Leg de gewokte groenten op de sla en giet de dressing erover heen
  8. Snij de tonijn in dunne plakken en leg deze op de groenten
  9. Evt.: Leg de wontonrepen op de salade
  10. Smullen maar op het terras in het avondzonnetje!

    Lauwwarme salade met tonijn

Bron: Da’s pas koken “salades” (Rebo Productions)
Advertenties

3 reacties op “Lauwwarme salade met gegrilde tonijn

  1. Ik wil dit gerecht maken als hoofdgerecht voor 6 personen (goede eters). Zou je mij de juiste hoeveelheden kunnen mailen? Of kan ik alles gewoon vermenigvuldigen?

  2. Pingback: Glutenvrije gasten te eten, wat nu? | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s