Galerij

Spinazie-nootmuskaatsoep met kaastoast


Laatst kwamen 3 vrienden bij mij even een bodempje halen voordat we Haarlem Culinair gingen bezoeken. De rijen zijn daar zo lang, de hapjes zo klein en de drankjes zo voorradig dat een bodempje geen overbodige luxe is. Al gauw was bedacht dat we best rijk konden worden met mijn soepie door hem op Culinair te verkopen voor €15 de kom…..
Dat is het niet geworden, we hebben ons zelf laten verwennen, maar ik heb moeten beloven dit gerecht op mijn blog te zetten, dus bij deze….geniet ervan!

Gluten- en koemelkvrij
Kleine uitdaging/Beetje inspanning

Voor de soep (4 pers. voorgerecht, 2 pers. hoofdgerecht):

  • 2 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 250 g kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • 250 g verse spinazie, gewassen en steeltjes verwijderd
  • 1 tl. nootmuskaat
  • 1 l tuinkruidenbouillon
  • 2 el crème fraîche/sojaroom

Voor de kaastoast:

  • 100 g Gruyere of Cheddar
  • 1 groot ei
  • stokbrood in sneetjes
  • el crème fraîche/sojaroom

Bereiding van de soep:

  1. Verhit de olie en de boter in een grote soeppan
  2. Was en droog de aardappelblokjes en voeg toe. Blijf roeren anders plakken ze aan de pan
  3. Voeg spinazie en nootmuskaat toe en laat slinken
  4. Voeg bouillon en evt. zout en peper toe
  5. Pureer de soep met een staafmixer en voeg crème fraîche of sojaroom naar smaak toe

Bereiding van de kaastoast:

  1. Rooster de sneetjes stokbrood
  2. Kaas, ei en creme fraiche of sojaroom mengen
  3. Besmeer de sneetjes met het mengsel en grill de broodjes tot ze mooi bruin zijn
  4. Serveer met de kaastoast in de soep

Spinaziesoep met nootmuskaat en kaastoast

Dit gerecht glutenvrij: plantaardige boter zonder tarwebestanddelen en glutenvrij stokbrood

Dit gerecht koemelkvrij: sojaroom en pecorino (schapenkaas)

Dit gerecht lactosevrij: er bestaat lactosevrije Parmezaanse kaas, in Haarlem te vinden in het Italiaanse winkeltje Casa di Legno (sowieso de moeite waard van een bezoek) op het Nachtzaamplein (einde Amsterdamstraat)

Advertenties

7 reacties op “Spinazie-nootmuskaatsoep met kaastoast

  1. Hoi Judith,

    Ik ben dit gerecht voor vanavond aan het bereiden, en loop tegen iets aan bij het bereiden van de stukjes toast.

    Er staat namelijk: “Kaas, ei en creme fraiche of sojaroom mengen”. Maar moet dit verwarmd of onverwarmd met elkaar gemengd worden? Dit vroeg ik me af omdat de kaas onverwarmd onmogelijk met de rest mengt toch?

    Bedankt!

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s