Galerij

Quinoasalade met gegrilde zalm


Heerlijk glutenvrij alternatief voor rijst of pasta!

Een nieuw uitgeprobeerd recept, dat echt supergoed bevallen is! Bij derde keer scheepsrecht dan….het was namelijk wel even puzzelen met de Quinoa. Het is eigenlijk net als met pasta, als je van knapperig houdt kook je het “Al Dente”  en anders laat je het wat langer doorkoken. Het enige is dat je het niet goed kan afgieten, dus je kookt, net als bij risotto, door totdat het vocht verdampt of opgenomen is. Je moet er wel bij blijven! Dat ging bij mij bij de tweede poging verkeerd, was het helemaal aangekoekt. Bij de eerste poging had ik de Quinoa veel te kort gekookt dus nog niet eens Al Dente…krakend tussen mijn tanden…. De derde keer was het qua smaak heerlijk maar vergeleken met het plaatje op het pakje was het nog niet helemaal goed. Dus vanavond nog een keer geprobeerd en nu zag het er perfect uit! Al vond ik het qua smaak vorige keer (meer doorgekookt) lekkerder.

Als je Quinoa gaat maken, probeer het eerst een paar keer uit voordat je het je gasten voorschotelt, en kijk ook wat jij het lekkerst vindt, nog een beetje knapperig of juist zacht en romig.

Gluten- en lactosevrij
Kleine uitdaging/Beetje inspanning

Voor de salade (4 pers hoofdgerecht):

  • 300 g Quinoa
  • 2 limoenen, schoongeboend, geraspt en uitgeperst
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • Tabasco naar smaak
  • Bosje dille, fijngehakt
  • 6 Bosui, in ringetjes
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 75 g rucola, grof gesneden
  • 4 zalmfilets op de huid
  • 4 el Griekse of sojayoghurt

De bereiding:

  1. Kook de Quinoa in 600ml water*
  2. Meng de limoenrasp, -sap, tabasco en 5 el olijfolie en voeg toe aan de Quinoa
  3. Gril de zalmfilet kort
  4. Meng intussen de dille, bosui, peterselie en rucola met de Quinoa
  5. Leg alles op een bord, yoghurt over de zalm, schijfje limoen erbij, toefje dille en tadaaaa!

Quinoasalade “Al Dente” met gegrilde zalm

* Op het pakje van Lassie staat 150 ml water op 100 g Quinoa, 8 min. koken en dan afdekken en door laten garen. Dat werd bij mij kraken tussen de tanden, dus ik doe een dubbele hoeveelheid water in ml tov het gewicht in gram, dat laat ik doorkoken tot opgelost voor Al Dente. Gebruik meer water voor een zachtere versie.

Bron: AH.nl
Advertenties

Eén reactie op “Quinoasalade met gegrilde zalm

  1. Pingback: Glutenvrije gasten te eten, wat nu? | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s