Galerij

Baba Ganoush


Ik ben dol op aubergine, maar hij moet wel lekker sappig zijn, bij een droge aubergine komt de smaak niet goed naar voren. Bij deze spread komt dat helemaal goed, ideaal als spread op een feestje!

Gluten- en lactosevrij
Supersimpel/Beetje inspanning

Het enige lastige aan dit recept is, dat als je de aubergine te lang in de oven houdt, hij ontploft. Het doet niets af aan de smaak maar je moet de oven helemaal schoonmaken ;). Daarnaast heb ik geen idee van de hoeveelheden, ik doe maar wat en proef tussendoor. De onderstaande maten zijn dus een indicatie.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 2 el sojayoghurt
  • 2 el tahin (sesampasta, supermarkt of toko)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden of geperst
  • Snufje zout
  • Citroensap
  • Bosje peterselie, gehakt

De bereiding:

  1. Leg de hele aubergine in de oven op 200ºC, bij voorkeur op een grill/ovencombinatie
  2. Draai om de 10 minuten totdat het vel bijna zwart is of totdat hij er lekker uitgezakt uitziet
  3. Pel, na afkoelen, de schil van de aubergine en snijd het kroontje eraf
  4. Pureer de aubergine met de yoghurt, tahin, knoflook, zout, citroen en gehakte peterselie en proef totdat je hem lekker vindt
  5. Serveer met geroosterd brood, of bij voorkeur pitabroodjes
Advertenties

2 reacties op “Baba Ganoush

  1. Pingback: Nom Nom Nom Tag & laag pitje | Jude's Diner

  2. Pingback: Jude’s Diner catering | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s