Galerij

Avocadosoep met rookvlees


Een heerlijk soepje als voorgerecht, maar ook heel sfeervol als amuse bij een wat uitgebreider diner. Dit gerecht is niet geschikt om opnieuw op te warmen, dus je moet alles in een keer opeten! Koud (lauw) is trouwens ook erg lekker, dus je kunt dit prima van tevoren klaarmaken, ik zou alleen met de garnering tot het laatst wachten.

Glutenvrij/lactosevrij
Supersimpel/Lekker snel

Voor de soep (2 pers. voorgerecht of 6 amuses):

  • rijpe avocado
  • el citroensap
  • 375 ml tuinkruidenbouillon (check op tarwe in de poeder/blokjes)
  • 35 ml soja kookroom
  • Zout en cayennepeper

Voor de garnering:

  • 4 plakjes runderrookvlees
  • Cayennepeper
  • Paar druppels soja kookroom

Bereiding:

  1. Haal het vruchtvlees uit de avocado, snijd in stukjes en schep de citroensap er doorheen
  2. Breng de helft van de bouillon aan de kook, voeg de avocado toe en pureer alles met een staafmixer
  3. Giet de rest van de bouillon en de kookroom toe en verwarm al roerend
  4. Snij het rookvlees in reepjes of stukjes
  5. Voeg zout en cayennepeper toe naar smaak
  6. Giet de soep in amuseglaasjes of soepkommen
  7. Garneer met druppeltjes kookroom, een snufje cayennepeper en het rookvlees

Advertenties

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s