Galerij

Tijd voor pompoen: pompoensoep met feta en munt


Zaterdag weer Kaufland in Duitsland leeggekocht en daar werd ik zo vrolijk van dit beeld. Mooie kleuren, leuke compositie en op en top herfst met een heerlijk temperatuurtje en zonnetje buiten. Zo heb ik het in de Nederlandse supermarkten nog niet mogen meemaken helaas. Dus geïnspireerd door dit beeld, hierbij een recept voor een lekkere pompoensoep met feta en munt.

Glutenvrij/koemelkvrij
Supersimpel/Beetje inspanning

De ingrediënten (4 pers. hoofdgerecht):

  • 1 ui , gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 g pompoen, in stukken gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel honing
  • 125 ml crème fraîche of sojaroom
  • 750 ml tuinkruidenbouillon
  • Tabasco
  • 200 g schapenfeta, verkruimeld
  • 1/2 zakje verse munt (a 25 g), fijngesneden

De bereiding:

  1. Fruit de ui in de olie
  2. Voeg de pompoen en tomatenpuree toe en bak al roerend ca. 3 minuten
  3. Meng de honing en crème fraîche/sojaroom erdoorheen
  4. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat half uurtje op een laag pitje pruttelen
  5. Pureer de soep met een staafmixer
  6. Voor een pittige soep voeg je wat tabasco toe
  7. Serveer met de feta en munt
Bron: ah.nl
Advertenties

Eén reactie op “Tijd voor pompoen: pompoensoep met feta en munt

  1. Pingback: Perfectionist perfectioneert perfectie | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s