Galerij

Maispannenkoekjes met spinazievulling


Weer een lekker recept met spinazie. Oorspronkelijk maak je dit met een pak spinazie à la crème, maar daar zit lactose in dus ik maak het gewoon zelf. Met diepvriesspinazie, maar bij voorkeur met verse spinazie en dan goed klein gesneden en een beetje room is het net zo lekker!

Gluten- en koemelkvrij. Kan ook lactosevrij (zonder kaas ook erg lekker!)
Supersimpel/beetje inspanning

Voor de maispannenkoekjes (4 pers. hoofdgerecht):

  • 150 gram (glutenvrije) bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml (soja)melk (500 ml bij glutenvrij)
  • 1 blikje mais (300 g)
  • 1 el (verse) tijmblaadjes
  • zout en peper
  • olijfolie

Voor de vulling:

  • 600 g verse spinazie, gewassen en kleingesneden of 450 g diepvriesspinazie
  • Indien niet diepvries à la crème: sojaroom
  • 100 g gemalen pecorino voor koemelkvrij

Voor de garnering:

  • Bakje cherrytomaten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

De bereiding:

  1. Laat de mais uitlekken en maal dit grof in een keukenmachine, hakmolen oid
  2. Maak het pannenkoekbeslag met bloem, eieren, (soja)melk, tijm, zout en peper en voeg de mais toe. Het beslag is dikker dan wanneer je zoete pannenkoeken maakt maar moet ook weer niet te dik zijn. Je kunt beter een ei toevoegen dan melk anders, wordt het beslag te slap
  3. Wees niet zuinig met tijm, peper en zout, het worden hartige pannenkoeken met een zoete bite
  4. Bak de pannenkoeken en bewaar ze op een bord
  5. Halveer intussen de cherrytomaatjes en verdeel ze over de borden
  6. Roerbak de verse spinazie of verwarm de diepvriesspinazie in de magnetron en voeg indien nodig de room toe
  7. Besmeer de helft van een pannenkoek met het spinaziemengsel, strooi de kaas erover en klap dubbel
  8. Bak de pannenkoek nogmaals in de pan zodat de kaas gesmolten is en alles op goede temperatuur is
  9. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken
  10. Hou eventueel de pannenkoeken die klaar zijn warm op een bord boven een pan met heet water, niet te lang want dan worden ze zompig
  11. Snij de pannenkoeken in pizzapunten en leg ze bij de tomaatjes op de borden
  12. Ook lekker als snack of op een feestje!

Nog pannenkoekjes over? Vries ze in en maak een keer een lekkere guacamole, smeer dit op de pannenkoekjes en smullen maar! Of beleg de pannenkoekjes met schijfjes avocado, strooi er pecorino over en zet even onder de gril. Lekker als lunch!

Advertenties

Eén reactie op “Maispannenkoekjes met spinazievulling

  1. Pingback: Guacamole – avocadodip | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s