Aardappelpuree – basisrecept


Ter voorbereiding op een paar recepten die binnenkort op Jude’s Diner te vinden zijn, hier vast het basisrecept van aardappelpuree zoals ik hem gebruik om op voort te borduren.

De ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 200 ml (soja)melk
  • 100 g plantaardige boter

OF

  • 250 ml sojaroom

De bereiding:

  1. Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 min. gaar
  2. Giet ze af en doe ze terug in de pan
  3. Stamp de aardappelen goed fijn
  4. Verwarm de melk en boter even kort in de magnetron (ca. 2 minuten)
  5. Giet melk en boter bij de aardappelen en stamp/meng tot een mooie, romige puree
Advertenties

Eén reactie op “Aardappelpuree – basisrecept

  1. Pingback: Aardappeltorentjes met spinazie en gepofte trostomaatjes | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s