Galerij

Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen


Een traditioneel hoofdgerecht voor de kerst. Überlekker, niet te ingewikkeld en het vraagt ook weinig inspanning, wat tijdens het kerstdiner natuurlijk heel fijn is!

Gluten- en lactosevrij
Supersimpel/Beetje inspanning (vooral van de oven)

De ingrediënten (4 pers):Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

  • 1 beenham naturel
  • 75 g boter
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 200 ml soja kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 200 g blauwe bessen (vers of ontdooid uit de vriezer)

De bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden
  2. Verhit de boter en bak de beenham rondom lichtbruin. Bewaar het bakvet
  3. Leg de beenham in een braadslee of lage ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet het 30 minuten in het midden van de oven (of volg de aanwijzingen op de verpakking)
  4. Roer de wijn, rozemarijn, en kookroom door het bakvet (giet eventueel over in een steelpannetje) en laat inkoken tot sausdikte
  5. Eventueel zout en peper toevoegen
  6. Snijd de beenham in plakken en leg op een dienschaal, samen met de helft van de blauwe bessen en de takjes rozemarijn
  7. Roer de andere helft van de blauwe bessen door de saus en dien op in een mooie sauskom

Wijnsuggestie van Wine2ShareMancura Etnia carmenère

Advertenties

3 reacties op “Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

  1. Pingback: Oh jee het kerstdiner! | Jude's Diner

  2. Pingback: Oh jee! Het kerstdiner! | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s