Galerij

Zalmcarpaccio met oosterse dressing


Gerookte zalm, maar dan net even iets anders. Met een oosterse bite, heerlijk!

Supersimpel/lekker snel
Gluten- en lactosevrij
Zalmcarpaccio met oosterse dressing

De ingrediënten:

  • 200 g gerookte zalmfilet, mooi dun gesneden
  • Versgemalen peper
  • 2 el citroensap
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden (ook het loof)

Voor de dressing:

  • 1 el Japanse sojasaus (of ketjap manis)
  • 1 el citroensap
  • 1 el Thaise vissaus
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el sesamzaadjes
  • Het loof van de bosui, in ringetjes gesneden

De bereiding:

  1. Verdeel de zalm over kleine (ontbijt)bordjes
  2. Maal peper over de zalm, besprenkel het met citroensap en strooi de bosuiringetjes erover heen
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing
  4. Sprenkel een beetje dressing over de zalm en serveer de rest van de dressing er apart bij
  5. Gebruik de dressing die over is om een dag later bijvoorbeeld gamba’s in te marineren en wokken

Wijnsuggestie van Wine2Share: Maravilla chardonnay

Advertenties

2 reacties op “Zalmcarpaccio met oosterse dressing

  1. Pingback: Oh jee het kerstdiner! | Jude's Diner

  2. Pingback: Oh jee! Het kerstdiner! | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s