Galerij

Zelfgemaakte appelflap met citroenijs en vers fruit


Zo simpel maar zo ontzettend lekker! En geschikt voor elk seizoen…

Gluten- en lactosevrij
Kleine uitdaging/Beetje inspanning (tijd)

De ingrediënten (4 pers):

  • 225 g glutenvrij meel
  • 150 g plantaardige boter, in stukjes (koud!)
  • Snufje zout
  • 1 dl koolzuurhoudend bron- of mineraalwater (koud!)
  • 5 druppels azijn
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjesAppelflap met vers fruit, citroensorbetijs en slagroom
  • Snufje kaneel
  • 50 g rozijnen
  • 1 eigeel
  • Vers fruit, in schijfjes gesneden
  • Citroensorbetijs
  • Slagroom (eventueel lactosevrij)

De bereiding:

  1. Maak het bladerdeeg volgens het recept
  2. Wel de rozijnen in lauwwarm water
  3. Meng de appel, kaneel en rozijnen en leg dit op een plakje bladerdeeg
  4. Vouw het bladerdeeg dicht en zorg dat de randjes goed aan elkaar plakken (met een vork duwen of met water plakken)
  5. Smeer met een kwastje wat eigeel over de appelflap en eventueel wat suiker
  6. Bak de appelflappen op 180° 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin kleuren
  7. Serveer met vers fruit, canelles* van citroensorbetijs en eventueel (lactosevrije) slagroom

* Canelles vorm je met twee lepels. Door het ijs van de ene lepel naar de andere over te geven, vorm je langwerpige toefjes ijs met twee of drie zijden

Wijnsuggestie van Wine2Share: Late Harvest sauvignon blanc,Viña Morandé

Advertenties

5 reacties op “Zelfgemaakte appelflap met citroenijs en vers fruit

  1. Pingback: Nom Nom Nom Tag & laag pitje | Jude's Diner

  2. Pingback: Oh jee het kerstdiner! | Jude's Diner

  3. Pingback: Oh jee! Het kerstdiner! | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s