Galerij

Spinazie in gembersaus


Dit simpele gerecht doet het bij mijn gasten altijd zeer goed. Men is verrast door de zoete smaak van de gembersaus, een heerlijke combinatie met de spinazie. En weer zo op tafel gezet!

Gluten- en lactosevrij
Supersimpel/Lekker snel

Ingrediënten (bijgerecht, 4 personen):Warmgerookte zalm met spinazie in gembersaus

  • Verse gember, stukje van 4 cm, geschild
  • 50 ml rijstwijn
  • 1 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 600 g spinazie
  • 1 tl maizena

De bereiding:

  1. Was de spinazie een aantal keer totdat het waswater helder blijft
  2. Bak de gember 1 minuut in de olie in een ruime hapjespan of wok
  3. Voeg rijstwijn en honing toe
  4. Roerbak de spinazie beetje voor beetje totdat het iets geslonken is (niet helemaal, ik vind een beetje knapperig wel lekker) en laat uitlekken
  5. Voeg het lekwater weer toe in de pan en laat het met de maizena nog even inkoken tot een wat dikker saus
  6. Giet de saus over de spinazie en dien op
  7. Lekker met een warmgerookte zalm!
Advertenties

6 reacties op “Spinazie in gembersaus

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s