Oh jee het kerstdiner!


Sinterklaas is nog niet voorbij of de kerstbomen en -liedjes vliegen je om de oren! Sinterklaasstress net over en dan komt kerststress er alweer aan! Wat gaan we eten met kerst? Hoeveel gangen? Wanneer moet ik wat voorbereiden? Wat moet ik allemaal inkopen? Ik wil niet teveel in de keuken staan op de dag zelf, maar wel een mooi diner op tafel zetten. Oh ja, en ook nog gluten- en lactosevrij natuurlijk!

Maar al die stress is helemaal niet nodig, want op deze pagina vind je een heel 5-gangenkerstmenu, gluten- en lactosevrij. En ook een kleine amuse kon ik niet laten. Mét stappenplan (wat kun je van tevoren klaarmaken en wat moet nog op de dag zelf) en totale boodschappenlijst (bij 4 personen). En bij elke gang is er een wijnsuggestie van Wine2Share bij die je bij hen kunt bestellen. Wil je het hele menu maken dan hebben zij zelfs een speciaal wijnpakket samengesteld, zodat je voor elke gang de juiste wijn hebt! Deze kost slechts €47.50 en je betaalt geen verzendkosten. 6 Mooie flessen bijpassende wijn voor nog geen €8,- per stuk! Hoe makkelijk wil jij deze kerst ingaan?

2012_Judes_Kerstdiner_horizontaal_klein

Amuse: Avocadomousse in tomatensalsa

Koud voorgerecht: Kropsla met spekjesdressing en gepocheerd ei

Warm voorgerecht: Paddenstoelensoep met truffelolie

Koud tussengerecht: Zalmcarpaccio met oosterse dressing

Hoofdgerecht met bijgerechten:

Nagerecht: Appelflap met citroensorbetijs en vers fruit

Wil je een of enkele gerechten maken? Volg dan de links van de desbetreffende gerecht(en)

Wil je het hele menu maken? Dan heb ik een stappenplan en boodschappenlijst voor je.Kerstbox wijn

 

Fijne kerstdagen!

Groetjes Jude

Advertenties

9 reacties op “Oh jee het kerstdiner!

  1. Oeps, dat klonk kritischer dan ik bedoelde! Ik bedoelde meer dat ik meerdere gerechten wilde combineren en dat misschien had willen doen uit de recepten van twee jaren. Maar bedankt voor de moeite die je voor het menu hebt gedaan 🙂

  2. Erg lekkere recepten, alleen jammer dat het dezelfde recepten zijn die je vorig jaar hebt gepost voor het kerstdiner… (bij gerelateerde posts zie ik een link ernaartoe).

    • Klopt! Zijn dezelfde recepten. Ik heb daar vorig jaar heel veel tijd aan besteed en het is een mooi menu. Ik zie niet in waarom ik het niet weer zou kunnen posten. Kan me niet herinneren dat het vorig jaar massaal gemaakt is door intolerant Nederland.

  3. Het lijkt me erg lekker en niet moeilijk te maken. Gelukkig zijn wij uit eten bij onze dochter zij heeft via Groupon een kerstmenu besteld waaronder een gluten en lactosevrij menu voor mij. Ik laat me verrassen.

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s