Teriyaki saus


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Ik ben dol op Teriyaki saus, maar in de kant en klaar zakjes zitten vaak toevoegingen die ik niet goed kan verdragen. Dus ik heb een keertje alle ingrediënten opgeschreven om van daaruit een eigen versie te ontwikkelen. Wat extra ingrediënten toevoegen, andere weghalen et voilà, een bijzondere, zelfgemaakte Teriyaki saus. Je kunt een grotere portie maken en die in kleinere invriezen, zo heb je het altijd bij de hand.

Gluten-, lactose- en koemelkvrij
Supersimpel/Lekker snelVis Teriyaki

Ingrediënten (2 personen – 180 ml):

  • 50 ml sojasaus (evt. glutenvrij)
  • 50 ml rijstwijn
  • 20 ml ahornsiroop (maple syrup)
  • 20 ml rijstazijn
  • 30 ml zoete chilisaus
  • 20 ml sesamolie
  • 20 ml arachideolie
  • ¼ tl chilivlokken
  • 1 el sesamzaadjes
  • 3 cm gember
  • 2 tl maizena

De bereiding:

  1. Schil en rasp de gember
  2. Rooster de sesamzaadjes
  3. Meng de maizena met een heel klein beetje water
  4. Doe alle vochtige ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje en roer daar de gember en chilivlokken doorheen
  5. Zet het pannetje op het vuur en verwarm het mengsel zodat alle ingrediënten zich goed mengen
  6. Voeg nu de maizena toe en laat het geheel inkoken tot het een beetje stroperig wordt
  7. Zeef de saus eventueel (als je niet van de directe smaak van gember houdt)
  8. Voeg de geroosterde sesamzaadjes toe en laat afkoelen
  9. Het is het lekkerst als je je kip, vlees of vis in de saus marineert (nadat het goed is afgekoeld)
  10. Nadat je kip, vlees of vis goed is aangebakken, kun je de rest van de saus toevoegen. Nu bak/kook je het totdat het een dikke, plakkerige saus is geworden. Blijf wel bij de pan en roer af en toe anders brandt het heel snel aan

TIPs:

  1. Hou je meer van zoet, doe er dan meer chilisaus, rijstwijn of ahornsiroop bij.
  2. Hou je meer van zout, dan een extra scheutje sojasaus
  3. Haal je groentela leeg, roerbak alles, kook een beetje rijst en strooi er cashewnoten overheen. Ik zeg smullen!!

Groetjes Jude

Advertenties

Eén reactie op “Teriyaki saus

  1. Wat een vondst van jou,.Ik ga van de week naar de toko in Parkwijk..Wij zijn gek op dit soort gerechten.Ik maak ook af en toe Thaise kip met GV oestersaus. jammie
    Gr Ilse

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s