Een groene buik


Snoepgoed De Groene Buik

Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Via de site lactosevrijgenieten kwam ik laatst op de site van De Groene Buik terecht. Een vrolijke site vol met kleurrijke snoepjes die gegarandeerd (bijna) allemaal glutenvrij en lactosevrij zijn, maar ook nog eens suikervrij en sojavrij! Patrick van De Groene Buik en ik raakten via Twitter in gesprek en hij stuurde mij een proefzakje toe om uit te proberen.

???????????????????????????????Ik vroeg me af wat er dan in de snoepjes zit om het toch zoet te maken, dat bleek  alcohol te zijn. Huh? Blijkbaar zijn er alcoholen zonder alcohol…. Om precies te zijn alcohol uit rode bieten. Deze wordt gebruikt voor het harde snoep. In het zachte snoep mengen ze maltitilsiroop. Dat zegt mij eigenlijk nog niets maar als je je daar mee bezig houdt:  alle ingrediënten per type snoep staan op de site, dus jij kunt helemaal zelf kiezen wat je in je mond stopt!

Nu ben ik zelf niet zo van de snoepjes, ben meer een chocoladefreak, maar deze snoepjes zijn echt wel lekker! Die harde snoepjes/lollies hebben mijn voorkeur. Ze zijn een beetje zDSCN1939urig en smaken ook een beetje fruitig. De zachte snoepjes (de beertjes) vind ik persoonlijk wat minder, smaken een beetje weeïg. Mijn neefje daarentegen vond alles lekker! Dus zeker voor kinderen is dit snoep ideaal, lekker fleurig en toch geen heftige suikers die in hun buik terecht komen (en geen rondspringende, hyperactieve kids. Hoe fijn voor papa’s en mama’s).

Maar de Groene Buik verkoopt niet alleen snoep, ze hebben ook superleuke lunchboxes en -zakjes. Ik ben helemaal verliefd geworden op de lunchbot. Een ronde, koelhoudende, goed afsluitende box waar precies één ochtend ontbijtyoghurt in kan. Ideaal als ik op logeerpartij ga, hoeven mijn vrienden en familie geen dure yoghurt te kopen die ze nooit meer gebruiken. Ik neem het gewoon zelf mee. En je kunt ook nog losse bakjes bijbestellen voor je ontbijtgranen (de lunch dipper), ideaal toch? Nu nog een mooie milkshakebeker voor de groene smoothies die ik tegenwoordig ook maak als ontbijt en mijn ontbijtuitzet is compleet!

En het leuke is….je bestelt ze nu met 15% korting. Alles trouwens op de site, dus snoep en lunchboxes en drinkflessen en….en…en…(verzendkosten en aanbiedingen uitgezonderd). Vul bij je bestelling code jdiner14 in en alle producten in je winkelwagentje krijgen die korting. De aanbieding geldt slechts tot 23 februari dus ik zou niet al te lang wachten! ??????????

Groetjes Jude

De Groene Buik stuurde mij de snoepjes ter review. Toen ik aangaf verliefd te zijn geworden op de lunchbot, was Patrick zo aardig om ook die toe te sturen. Beide producten zijn derhalve gesponsord, mijn review echter is wel volledig gebaseerd op mijn eigen mening.

4 reacties op “Een groene buik

 1. Ik heb het even opgezocht . Ik pas toch liever deze ronde .Mijn dunne darm begint zich eindelijk een beetje te herstellen
  Maltitol is een polyol (of suikeralcohol) die wordt gebruikt als kunstmatige zoetstof. Het heeft 0,9 keer de zoetkracht van suiker.
  De stof komt in de natuur niet voor, maar kan worden gemaakt van moutsuiker (maltose), bijvoorbeeld uit maïs of tarwe. Het heeft een zoete smaak -zonder bijsmaak- en wordt veel gebruikt in snoepgoed.
  Bijwerkingen[bewerken]

  Maltitol wordt deels opgenomen in de dunne darm en in het lichaam verwerkt als glucose. Het niet opgenomen deel komt in de dikke darm en wordt daar door de darmflora gefermenteerd. Hierbij komen onder andere gassen vrij. Deze zorgen
  voor krampen, winderigheid en diarree. Bij intolerante personen werkt het laxerend. Bij normaal gebruik en toepassingen zijn er geen bijwerkingen te verwachten, deze treden pas op bij inname van 25-30 gram in één keer.

  • Hi Ilse,

   Ieder moet natuurlijk voor zichzelf uitmaken wat hij wel en niet in zijn mond stopt. Maar zoals het artikel wat je geciteerd hebt al aangeeft, treden de bijwerkingen pas op bij inname van 25-30 gram in 1 keer. Een snoepje van de Groene Buik is ongeveer 3 gram en bestaat niet alleen uit Maltitol. Dan moet je dus wel flink aan het snoepen gaan voordat je reactie zou moeten voelen.

   Daarnaast is het zo dat elk geprepareerd product bepaalde stoffen zal bevatten. Volledig natuurlijk krijg je alleen bij totaal onbewerkte producten (fruit, groente). Zoals ik het lees is het wel degelijk een natuurlijk product, alleen niet op natuurlijke wijze verkregen.

   Maar zoals al eerder gezegd, ik ben geen voedingsdeskundige en vind dit altijd een lastig punt. Ik brand me er liever niet aan ;P.

 2. Wat leuk! Ik ga zeker een keer een kijkje nemen. Ik reageer volgens mij alleen niet zo goed op maltitolstroop. Maar fijn dat het er op de site bij staat zodat je daar zelf op kunt letten 🙂

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s