Food Blog Swap


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Spannend! Ik heb deze maand voor het eerst meegedaan met de Food Blog Swap. Dat is een heel leuk initiatief van bloggers voor bloggers. Iedere blogger wordt aan een andere blogger gekoppeld en dan is het de bedoeling dat je van elkaars recepten iets uitprobeert. Zo maakte Maura van Yellow Lemon Tree een lekkere versie van mijn naanbrood (wel met gluten en lactose) en combineerde die met een curry. Ze heeft er ook zulke prachtige foto’s bij gemaakt!

Mij werd gevraagd iets te maken van het blog van Joyce, Miss Craftsy. Joyce schrijft niet alleen over eten, maar ook over andere dingen die haar bezig houden, zoals lifestyle, make up en breisels. Erg leuk om te lezen, maar voor nu hou ik het even bij eten, want er stonden toch een paar heerlijke recepten op haar blog! Niet allemaal gluten-, lactose- of koemelkvrij maar daar probeer ik dan een voor mij eetbare versie van te maken. Er waren drie recepten die extra mijn aandacht trokken, en ik heb ze gewoon allemaal uitgeprobeerd! De eerste waren cinnamon rolls, dat leek me zo lekker! Maar helaas de eerste versie in glutenvrij is mislukt. Ik ga nog wel een keer verder experimenteren, maar voor nu is het recept nog niet blogwaardig.

Het tweede recept had ik al heel vaak via Twitter voorbij zien komen. Havermoutkoekjes met banaan, een eenvoudig recept voor lekkere en verantwoorde tussendoortjes. Ik heb ze uitgeprobeerd met zowel havermout als boekweit en mijn voorkeur heeft de versie met boekweit.

Onderaan deze blogpost vind je het recept. Want ik wil voorkomen dat jullie stoppen met lezen voordat ik de topper van de maand heb genoemd: Omelet Siberiènne. Oh my God!! Wat is dat een geweldig recept! Joyce had hem met kant-en-klare eierkoeken gemaakt maar daar zit tarwe in dus heb ik het originele recept opgezocht en de eierkoek zelf gemaakt. Vervolgens hoort er eigenlijk ijs in, maar mijn supermarkt had ineens geen sorbetijs (lees lactosevrij ijs) meer. Ik lichtelijk in paniek want ik kreeg ’s avonds eters en dat was mijn toetje. Gelukkig is creativiteit mijn middle-name en had ik nog wat eigeel over van de eierkoeken. Dus heb ik maar chocolademousse gemaakt om het ijs te vervangen. Mijn omelet Siberiènne had dus binnenin laagjes van eierkoek afgewisseld met chocolademousse. Niet echt Siberiènne meer, maar wel verschrikkelijk lekker!

Helaas ben ik alleen in mijn enthousiasme vergeten goede foto’s te maken….dus die moet je er maar bij verzinnen :).

De koekjes

Boekweitkoekjes

Gluten-, lactose- en koemelkvrij
Supersimpel/Lekker snel

Ingrediënten:

  • 120 g boekweit of havermout
  • 2 goed rijpe bananen
  • Beetje citroensap
  • Fijngehakte chocolade naar wens
  • Fijngehakte noten (ik heb walnoten en hazelnoten gebruikt)
  • Gedroogde vruchten, indien nodig kleingesneden (ik heb cranberry’s gebruikt)
  • En alles wat je nog meer lekker vindt

De bereiding:

  1. Prak de banaan goed fijn met een stamppot-stamper
  2. Voeg de boekweit/havermout en de citroensap toe en roer goed door
  3. Laat een tijdje staan zodat het zich goed kan mengen
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Voeg alle andere lekkere dingen toe, mix door elkaar en maak er balletjes van
  6. Leg ze op een bakplaat en druk ze wat platter
  7. Bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze wat verkleurd zijn
  8. De koekjes worden niet krokant maar wel erg lekker!

Top Omelet None-Siberiènne

Omelet none-siberienne

Gluten-, lactose- en koemelkvrij
Supersimpel/Beetje inspanning

Ingrediënten:

  • 100 g eieren
  • 75 g amandelmeel
  • 75 g + 10 g suiker
  • 65 g eiwit
  • 20 g glutenvrije bloem
  • 55 ml melk (soja, rijst, haver, amandel)
  • 1 eidooier
  • 15 g suiker
  • 95 g bittere chocolade
  • 180 ml sojaslagroom
  • 125 g eiwit
  • 25 g + 225 g suiker
  • 75 ml water

Eierkoek met chocolademousseDe bereiding:

  1. Bak de eierkoek volgens het recept. Laat afkoelen
  2. Snij de eierkoek in een aantal gewenste vormen (om te stapelen)
  3. Maak de chocolademousse volgens het recept en smeer dit op alle uitgesneden eierkoek. Laat in de koelkast min. een uur opstijven
  4. Nu ga je even zitten. Als de chocolademousse stijf genoeg is mag je weer verder
  5. Verwarm de oven vast voor op 240ºC
  6. Verwarm de 225 gram suiker met het water tot 120ºC
  7. Klop intussen het eiwit stijf met de 25 gram suiker
  8. Meng de siroop langzaam door het eiwitmengsel
  9. Stapel de eierkoeken op elkaar en smeer of spuit het eiwitschuim over de gehele taart en bak het geheel kort in de oven tot het schuim mooi bruin is
  10. Aanvalluh!!!

TIP: Wil je er een echte Siberiènne van maken dan moet je de chocolademousse dus vervangen door ijs

Groetjes Jude

Advertenties

2 reacties op “Food Blog Swap

  1. Nou de koekjes staan in de oven, ik heb er nog wat lijnzaad en sesam zaad bij gedaan en ook nog wat rozijnen bij de cranberry s, en een beetje honing , het werd een beetje droog , en ook wat kocos, het lijken nu wel musly koekjes, maar het was al lekker nog voor dat het de oven in ging.

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s