Vistrio


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Van poffertjes tot chique 3-gangenmenu, ik word er steeds beter in! Smaken combineren en ingrediënten vervangen zodat ik het ook kan eten, het wordt makkelijker en logischer. Oefening baart echt kunst 🙂 . En dat is een geweldig gevoel! Vrijdag was ik dan ook erg trots op mezelf dat ik in een paar uurtjes een toch wel erg mooi 3-gangenmenu op tafel zette toen een vriendinnetje kwam eten. En dat terwijl ik eigenlijk een eenvoudig hoofdgerecht van plan was….

Anyway… wat heb ik dan gemaakt? Als voorgerecht heb ik drie visamuses gecombineerd. Het hoofdgerecht bestond uit lamsrack met een kruidenkorst (voor het eerst gemaakt!) met polenta, erwtjes en een honing-tijmsaus. Amuse-serviesHet toetje was een applecrumble zonder geraffineerde suikers. Qua smaak was die laatste goed maar de structuur van de crumble ben ik nog niet tevreden over. Die ga ik dus nog een beetje finetunen. Hieronder de recepten van het voorgerecht. Persoonlijk vond ik het niet zo ingewikkeld, en qua presentatie juist erg mooi. Een hele fijne combinatie!

Er is ontzettend veel keuze in servies voor amuses. Ik heb inmiddels een mooie verzameling zodat ik voor elke amuse een geschikt vormpje heb.

Amuse zalmbonbonHet recept voor de zalmbonbon heb ik al een keer eerder geplaatst. Dat vind je hier. De hoeveelheden zijn voor een amuse natuurlijk wel een stuk minder dan wanneer je het als voorgerecht maakt. Bovendien heb ik alleen de garnalen vermengd met de dillemayonaise, niet ook nog de zalm.

 

Amuse van makreel

Amuse van makreel

Gluten-, lactose- en koemelkvrij
Supersimpel/Lekker snel

Ingrediënten:Amuse van makreel

  • Paar plukjes gerookte makreel
  • 1/8 avocado
  • 1/8 appel
  • Citroensap
  • 1 el olijfolie
  • ½ el witte wijnazijn
  • Zout en peper
  • 5 sprietjes bieslook

De bereiding:

  1. Leg de plukjes gerookte makreel onderin de glaasjes
  2. Snij avocado en appel in kleine blokjes (en brunoise noemen ze dat) en meng ze met een paar druppels citroen. Dit zorgt ervoor dat appel en avocado niet zo snel verkleuren
  3. Leg avocado en appel bovenop de makreel
  4. Meng olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper en giet dit in de glaasjes
  5. Knip 3 sprietjes bieslook boven de glaasjes klein en steek de laatste twee rechtop in het glaasje
  6. Lepeltje erin en klaar!

Amuse van coquille

Gluten-, lactose- en koemelkvrij
Supersimpel/Beetje inspanning

Amuse van coquille

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 1 plakje dunne spek
  • 1 handsinaasappel
  • Olijfolie
  • Boter
  • 20 gram zeekraal
  • Peper
  • 2 coquilles, niet te groot

Bereiding:

  1. Bak de spek lekker krokant en snij het in smalle repen van ca. 4 cm langAmuse van gegrilde coquille
  2. Snij twee partjes uit de sinaasappel en ontvel ze
  3. Meng wat sap van de sinaasappel met de olijfolie en wrijf de coquilles ermee in
  4. Smoor de zeekraal in de boter en leg het op de amuselepel
  5. Gril de sinaasappelpartjes in de boter
  6. Gril de coquilles kort in een schone pan
  7. Leg de coquilles op de zeekraal en drapeer de sinaasappel en spek er mooi boven op
  8. Een beetje peper maakt het helemaal af!

Groetjes Jude

PS. benieuwd naar de lamsrack? Die volgt de volgende keer

Advertenties

2 reacties op “Vistrio

  1. Klinkt heerlijk!
    Je vroeg laatst of jouw recepten te uitgebreid zijn? Nee, maar wel te uitgebreid voor supersimpel. In mijn keuken is supersimpel iets waar je hooguit 1 pan voor nodig hebt. Hier moet je de spek bakken, de zeekraal smoren en de coquille grillen. Dat zijn 3 pannen (of 1 pan minstens 1 keer schoongemaakt).

    • Ha Mirjam,

      Ik gebruik twee categorieën, eentje is voor makkelijk of moeilijk (supersimpel, kleine of grote uitdaging) en andere is voor inspanning (Lekker snel, beetje inspanning of uitgebreid koken). Bij de coquille is het dus een eenvoudig recept, maar het vraagt wel enige inspanning. Uit jouw reactie maak ik op dat mensen het anders lezen dan ik het bedoel 😉 . Eens kijken hoe ik dat kan veranderen. Dank voor je info!

      Groetjes Jude

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s