Glutenvrij Tenerife


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Heb heerlijk genoten op Tenerife! Dat had ik toch even nodig merk ik nu. Tja, je denkt natuurlijk (ik ook), als werkloze heb je geen vakantie nodig want je bent elke dag vrij, je solliciteert geen 40 uur per week. Maar ik behoor geloof ik niet tot de gemiddelde werkloze, want als ik niet solliciteer, dan blog ik, of kook ik, of probeer ik een van mijn ideeën verder uit te werken, of klus ik in mijn huis, of in de tuin, of ga ik naar naaicursus, of spreek ik met vrienden af, of sport ik…..voel je hem? Ik had toch eventjes vakantie nodig 🙂 . En nu kan ik er weer volop tegenaan! Heb jullie nog genoeg te vertellen over recepten, reviews, zelfs een heuse winactie, restauranttips en ga zo maar door! Kan er mijn dag goed mee vullen.

Maar voor nu iets Glutenvrij Tenerifeover Tenerife. Ik was echt bijzonder verrast over de glutenvrije mogelijkheden. Aangezien mijn darmen op vakantie nooit normaal doen, had ik besloten om een weekje niet na te denken en alles te eten waar ik zin in had (die luxe van keuze heb ik gelukkig). Volop aan de tapas gegaan dus, heerlijk! En de grootste “zonde” maar zo verrukkelijk: vers brood met Nutella en aardbeien…het water loopt me in de mond als ik er aan denk.

De supermarkt waar we boodschappen deden was van een gemiddeld formaat. Zo eentje waarbij in Nederland de keuze in glutenvrij echt minimaal is. Maar hier was een schap van boven tot beneden gevuld met glutenvrij en een beetje lactosevrij! Wow!! We hebben glutenvrije bloem (1 kilo voor €2.94, kunnen ze niet in Nederland gaan leveren?) gekocht, een doos magdalena’s en een soort krokante crackers met chocolade (lactosevrij). Die laatste vond ik erg lekker als tussendoortje, mijn vriendin vond ze saai. In de magdalena’s ben ik bijna gestikt, zo droog waren ze (ik maak echt geen geintje, kon hem niet doorslikken dus verslikte ik me en dacht dat ik geen adem meer kon halen, bah!!). De bloem ben ik echt helemaal blij mee, a) goedkoper en b) veel beter verwerkbaar dan die ik normaal gebruik. Het is me zowaar heel gemakkelijk gelukt om Glutenvrij Tenerifedunne pannenkoeken te bakken (met sojamelk). Heb dus een zak van die coke meegenomen naar huis (gelukkig niet aangehouden 😛 ). Ik ga de producent maar eens mailen.

Maar wat nog fijner was….na een wandeling wilden we een ijsje halen bij een hotel. Dit hotel had zo’n mooi bord buiten hangen met alle soorten ijsjes die ze verkopen erop. En wat ontdekte ik daar? Het welbekende glutenvrije logo! Daar kunnen ze in Nederland wat van leren!
Alhoewel, dat weet ik eigenlijk niet, want ik koop hier nooit voorverpakt ijs. Dus ik hoor het graag van jullie! Ik was in ieder geval positief verrast.

Groetjes Jude

Ps. qua sojaproducten waren ze wat minder goed uitgerust, al hadden ze van die kleine bakjes sojayoghurt met mango, yummie!

Advertenties

2 reacties op “Glutenvrij Tenerife

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s