Visjes, visjes, visjes


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Ik ben nóg aan het nagenieten….vorige week bij Vis en Ko in Haarlem gegeten. Heb zo ontzettend zitten smullen!

De dag van tevoren was ik even langs gegaan om mijn dieetwensen aan te geven, en dat zou echt totaal geen probleem zijn. Nu zegt men dat wel vaker dus ik ben altijd een beetje huiverig…maar het is meer dan goed gekomen!

Voordat we bestelden kregen we eerst een aperitiefje. Ik was er op dat moment nog niet aan toegekomen om aan te geven dat ik gluten- en koemelkvrij eet, dus ze hadden het standaard aperitief gebracht. Vervolgens wilde de kok een heel nieuw bordje maken in verband met kruisbesmetting, maar dat is voor mij niet nodig. Twee van de drie gerechtjes kon ik eten dus daar heb ik lekker van zitten smullen. En toen kwamen ze ook nog met een extra gerechtje aanzetten ter vervanging van wat ik niet kon eten, helemaal top! Ik ben eerlijk gezegd vergeten wat het allemaal precies was, maar in ieder geval een lekkere zure haringsalade en een kerriesausje met rauwe groenten. Voor mij serveerden ze apart nog een aubergine-kikkererwtensalade, zooo lekker!

Aperitief bij Vis en Ko

Toen hebben we zelf ook nog een aperitiefje besteld: oesters! Niet iedereen houdt ervan maar ik vind het heerlijk! Ik kan niet kiezen welke lekkerder was, de rauwe met citroen en uitjes of de gepofte met koriander en zwarte bonen (hebben we later nog een keer besteld 😉 ).

We wilden zoveel mogelijk proeven dus hebben we samen vier voorgerechten genomen en één hoofdgerecht. Elk voorgerecht had een soort vis als thema. Het was moeilijk kiezen maar uiteindelijk zijn we gegaan voor paling, tonijn, zalm en langoustine. Het hoofdgerecht bestond uit een heerlijke kreeft! Jude was in de zevende hemel :).

Voorgerechten bij Vis en Ko

Maar wat maakte het nou zo bijzonder voor mij, afgezien van dat het allemaal heerlijke vis was? Glutenvrij brood serveren wel meer restaurants dus dat was het niet. Maar wel het feit dat de keuken rekening wilde houden met kruisbesmetting, het feit dat ze speciaal voor mij tempurabeslag maakten van rijstebloem zodat ik het kon eten. En dat ik als toetje een heus ijsje met room at dat geheel uit ananas bestond en dus geen probleem voor mij opleverde! Gekarameliseerde ananas met ananasijs en ananasmousse/room.

Helaas hield mijn telefoon er op een gegeven moment mee op, dus heb ik niet alles kunnen fotograferen. Gelukkig kan ik wel een kleine impressie laten zien. En verder moet je het gewoon echt zelf meemaken!

Groetjes Jude

 

Advertenties

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s