En de geitenkaasjes gaan naar……


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Spannend…wie zou nou die geitenkaasjes hebben gewonnen?

Allereerst wil ik jullie bedanken voor het posten van al die lekkere recepten! Ik heb de uitgebreide recepten hieronder nog eens geplaatst voor de liefhebbers.

Dan nu eindelijk de winnaars! Ik heb een filmpje van de trekking gemaakt, dus bekijk hem snel en je weet of je een van de drie gelukkigen bent! Ben je dat? Stuur mij dan een mailtje met je adres (info@judesdiner.com) en Bettine zorgt ervoor dat je geitenkaasjes bij je thuis worden gebracht.

Bekijk hier de trekking

Groetjes Jude

Gebakken geitenkaasplakjes van Grete Karina

Ingrediënten:

  • 12 ronde geitenkaasjes van 4 cm doorsnede (bv.president)
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier
  • 1 el honing
  • 1 takje rozemarijn

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200′ C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Steek uit elk plakje bladerdeeg twee rondjes van 7 à 8 cm (met een glas bv.). Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de randen van de deegcirkels met losgeklopte eidooier.
3. Leg de plakjes geitenkaas op de deegcirkels en vouw de randen van het deeg om de geitenkaas, precies tot de bovenkant van de kaas. Knijp het deeg op enkele plaatsen bij elkaar. Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei en leg de verpakte kaasjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de kaas heel dun met honing en leg op elk kaasje een toefje rozemarijn.
4. Bak de verpakte kaasjes 20 minuten in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is en de kaas zacht is.

Bron: “Bakken zoet en hartig”, Tip culinair.

Perencarpaccio met geitenkaas van Patricia

Ingrediënten:

  • 125 gram Bettine geitenkaas naturel
  • 2 peren
  • 50 gram rucola
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram pijnboompitten
  • aantal takjes bieslook
  • Sherry Port Dressing

Bereiding:

  1. Zet een pan op het vuur zonder boter of olie.
  2. Rooster de pijnboompitten lichtbruin.
  3. Snijd de peren in dunne plakjes met schil.
  4. Hak de bieslook en zongedroogde tomaten fijn.
  5. Leg de plakjes peer in een halve maan op het bord en leg er wat rucola tegenaan.
  6. Verkruimel de Bettine geitenkaas naturel over het bord.
  7. Strooi vervolgens de pijnboompitten, zongedroogde tomaten en bieslook over het bord.
  8. Dit is de basis die ik van Bettina heb. Ik maak dan ook nog een stokbroodje gevuld met verse friemeltjes knoflook erin en een salade van spinazie en witlof en andijvie

Bladerdeegtaartjes met frambozen en geitenkaasroom van Ilse

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 75 gram Bettine chèvre honing (verse geitenkaas)
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml (Ik gebruik geitenyoghurt)
  • 2 bakjes frambozen (à 125 gram)
  • 4 eetlepels verse munt (bakje 20 gram), fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiding:

  1. Laat de plakjes bladerdeeg bijna ontdooien.
  2. Halveer de plakjes en snijd ze vervolgens schuin door midden.
  3. Leg de stukjes bladerdeeg op de bakplaat.
  4. Strijk in met ei en bestrooi met behulp van een theezeefje met poedersuiker.
  5. Plaats de bakplaat op het lage rooster en bak in 15 minuten op 200 graden goudbruin en krokant.
  6. Roer de geitenkaas en crème fraîche (joguert) in een kom met een vork los.
  7. Druk met een spatel de laatste klontjes glad.
  8. Roer er 100 gram van de frambozen door.
  9. Roer de munt en de olie door elkaar.
  10. Leg twee puntjes bladerdeeg willekeurig op het bord.
  11. Schep de frambozen-geitenkaas room erop.
  12. Sluit af met bladerdeeg en garneer met de resterende frambozen.
  13. Druppel de grove muntolie eromheen.

Linzensalade met geitenkaas van Antoinet

  • Aantal personen: 4 (voorgerecht) of 2 (hoofdgerecht)
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • blik linzen (ca 400g)
  • blik artisjokharten
  • 2 sjalotten
  • 2 eetl zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl citroensap
  • 1 theel mosterd
  • zout, peper
  • oregano
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 eetl gehakte peterselie

Bereiding:

  1. Linzen afspoelen.
  2. Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren
  3. Snijd de sjalotten in ringen.
  4. Maak de dressing met citroen en mosterd en olie.
  5. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
  6. Meng de dressing door de linzen en artisjokkenharten.
  7. Voeg sjalot en olijven toe en meng opnieuw.
  8. Verbrokkel de geitenkaas en strooi met de peterselie over de linzensalade.

Advertenties

2 reacties op “En de geitenkaasjes gaan naar……

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s