Cheesecake


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Ik heb nog nooit cheesecake gemaakt, zelfs niet toen ik nog alles at wat er in de wereld te koop is. Maar nu ik niet meer alles eet is het voor mij de ultieme uitdaging om alles zo te maken dat ik het kan eten. Dus toen ik voor de Food Blog Swap een cheesecake zag staan op de site van Zusjes Koken Over was daar mijn kans om ook dat gerecht om te turnen tot een glutenvrije en koemelkvrije versie. Dat is gelukkig ook de bedoeling van de Food Blog Swap; van een andere blogger neem je een recept en geeft daar je eigen twist aan.

Het is even goochelen geweest, de eerste kwam veel te slap uit de oven, zowel de “cheese” als de “cake” (bodem) al was de smaak echt superlekker! Dus wat zitten rommelen in de receptuur en daar kwam deze hele lekkere, stevige versie uit.

Cheesecake

Gluten-, en koemelkvrij
Supersimpel/Beetje inspanning

Ingrediënten voor de bodem:

  • 200 g bitterkoekjes (glutenvrij), liefst een beetje droog (handiger voor fijnhakken)
  • 50 g boter (lactosevrij)
  • 50 g kokosmeelCheesecake voor FoodBlogSwap

Ingrediënten voor de “cheese”:

  • 550 g zachte geitenkaas
  • 5 eieren
  • 300 g suiker
  • citroenrasp van halve citroen
  • 5 dl sojaslagroom
  • Jam
  • Verse bosvruchten

De bereiding van de bodem:

  1. Hak de bitterkoekjes fijn, dit kan met een staafmixer met zo’n bakje of in de keukenmachine
  2. Smelt de boter in een pannetje
  3. Voeg de bitterkoekjes en kokosmeel toe en meng goed
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier (leg bakpapier over de bodem en zet dan de ring erop) en vet de randen in
  5. Bekleed de bodem met het koekmengsel en zet het geheel in de koelkast

De bereiding van de “cheese”:

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC
  2. Meng geitenkaas, eieren, suiker en citroenrasp door elkaar tot een glad mengsel. Bij mij werkte de blender heel goed want die hakt de geitenkaas goed fijn
  3. Klop de slagroom zo stijf mogelijk (sojaslagroom wordt niet zo stijf als gewone)
  4. Meng beiden door elkaar en giet het geheel in de springvorm

Afbakken:

  1. Zet de taart 45-60 minuten midden in de oven. De cheese moet niet teveel meer bewegen als je met de springvorm schudt
  2. Cheesecake met bosvruchtenLaat de taart dan nog een uurtje in de oven staan met de deur op een kier
  3. Laat verder afkoelen op het aanrecht
  4. Haal de ring eraf en bedek met huishoudfolie
  5. Laat minimaal 3 uur verder afkoelen in de koelkast

Serveren:

  1. Smeer jam op de taart
  2. Leg hier verse vruchten op
  3. En dan lekker smullen!

Groetjes Jude

Advertenties

2 reacties op “Cheesecake

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s