Bietenstamppot met gebakken geitenkaas en zilveruitjes


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

De ouderwetse stamppotten zat? Ik niet hoor, maar mocht het zo zijn, dan heb ik hier een hele lekkere “nieuwerwetse”, tenminste voor mij dan….. En ook al ben je de ouderwetse niet zat, zou ik deze toch echt uitproberen!

Gluten- en koemelkvrij
Kleine uitdaging/beetje inspanning

Voor de puree:

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in even grote stukken gesneden
  • 200 ml (soja)melk
  • zout en peper
  • 100 g boter op kamertemperatuur

Voor de stamppot (4 pers. hoofdgerecht):

  • Bovenstaande hoeveelheid aardappelpuree
  • 500 g gekookte bietjes, geschild en in blokjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 potje zilveruitjes, uitgelekt en drooggedept
  • 4 dikke plakken harde geitenkaas van 100 g, zonder korst
  • 2 eiwitten LOSgeklopt (ik heb ze de eerste keren OPgeklopt, dat moet dus niet….)
  • Paneermeel (glutenvrij)
  • Plantaardige boter om de kaas in te bakken

De bereiding:

  1. Als je de bietjes zelf gekookt hebt, hou ze dan warm
  2. Kook de aardappelen
  3. Stamp de aardappelen met de melk, boter, zout en peper tot een mooie puree (schrik niet als het er eerst uitziet als een soep, de aardappelen nemen veel vocht op)
  4. Verhit de olijfolie met de balsamicoazijn en bak op een laag vuur de zilveruitjes rondom (ca. 3 minuten)
  5. Verhit intussen de boter in een koekenpan, haal de kaasplakken door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Doe dit nogmaals
  6. Bak ze aan beide kanten op een hoog vuur goed bruin, de binnenkant is dan heerlijk zacht
  7. Verwarm indien nodig ondertussen de bietjes in de magnetron
  8. Meng de bietjes door de aardappelen, drapeer (lees “kwak”) dit op een bord, strooi de uitjes erover en leg de gebakken geitenkaas erbij

TIP: kom je weleens bij de Makro? Daar verkopen ze Cassisuitjes van Van Der Kroon. Een iets groter uitje die zowel een zoete als zure bite heeft en hier heerlijk bij smaakt!

Bietenstamppot cassisuitjes gebakken geitenkaas glutenvrij koemelkvrij

Advertenties

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s