Crunchy Fingers – FoodBlogSwap


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

 

Het is je misschien opgevallen dat ik al een tijdje geen artikelen heb geschreven. Ik hoop niet dat je dacht dat ik niet meer terug zou komen want niets is minder waar! Ik ben gewoon heel druk met mijn nieuwe website. Nieuw in de trant van een totaal nieuwe layout en met meer functies. Zoals een goede zoekfunctie! Die is voor jou heel handig, want je kunt zoeken op intolerantie, type maaltijd en ingrediënt. Maar ook voor mij scheelt dat heel veel handwerk aan de “achterkant”. Als ik eenmaal klaar ben tenminste, want nu ben ik heel druk om alles wat ik in de afgelopen twee jaar heb geschreven, goed in de nieuwe website te krijgen. En dat is nog best wel een behoorlijke klus! Dus nog even geduld, hij komt eraan!

Mensen die mij al langer volgen weten dat ik af en toe mee doe aan de FoodBlogSwap, een maandelijks terugkerend evenement met een heleboel foodbloggers die van elkaars blog koken, en dat gerecht een eigen tintje geven. Ik had me deze maand ook weer opgegeven aangezien ik in mijn enthousiasme had gedacht dat ik die dan wel op mijn nieuwe site kon plaatsen….helaas. Dus toch nog een berichtje op de oude manier.

Het leuke van de opzet van de FoodBlogSwap is dat jij niet alleen van iemand anders kookt, maar iemand anders ook van jou! Katrin schreef een heel leuk artikel over mijn hartige taart met rode uien en brie, ging er wel een beetje van blozen, wat een complimenten!

Deze keer kookte ik van Culinessa, ben echt zwaar jaloers op haar foto’s! Zulke plaatjes kom je bij mij nog niet echt tegen helaas. Maar ik doe mijn best!

Crunchy Fingers receptIk had eerder al een gerechtje van Vanessa bewaard omdat het perfect in een glutenvrij dieet past: gefrituurde funchi met tomaten marmelade. Funchi is gemaakt van maismeel dus volledig glutenvrij. Nu is het de bedoeling van de FoodBlogSwap dat je er een eigen twist aan geeft, dus ik dacht de tomatenmarmelade in te ruilen voor een vijgencompote en de funchi te frituren met een laagje glutenvrije paneermeel en pecorino. Dat eerste was geen succes, het tweede wel!

Dus hierbij het recept voor de gefrituurde funchi, die is ook heerlijk zonder een dipje, gewoon om te snacken! Of je maakt de tomatenmarmelade van Culinessa erbij.

Crunchy Fingers

Gluten-, en koemelkvrij
Supersimpel/Beetje inspanning

De ingrediënten:

  • 100 gram polentaCrunchy Fingers bericht
  • 225 ml tuinkruidenbouillon (glutenvrij)
  • 1 eiwit
  • 50 gram paneermeel (glutenvrij)
  • 50 gram pecorino
  • Olie om te frituren (arachideolie bijvoorbeeld)

De bereiding:

  1. Breng de bouillon aan de kook
  2. Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren totdat het vocht is opgenomen en het geheel een dikker substantie is
  3. Giet de polenta in een schaal waardoor het een dikte van ca. 3 cm heeft
  4. Laat afkoelen, nu wordt de polenta heel stevig
  5. Zet een koekenpan met een laag olie op het vuur en laat dit heet worden
  6. Snij de polenta in repen van 1×1 cm, rasp de pecorino en klop het eiwit los
  7. Meng de pecorino met het paneermeel
  8. Haal nu een reep polenta door het eiwit en vervolgens door het paneermeel
  9. Leg in de pan en laat bruin worden, draai regelmatig
  10. Doe dit met alle repen en laat uitlekken op keukenpapier

TIP: Ik maak een grotere hoeveelheid polenta en bewaar dit in delen in de vriezer. Zo kun je nog sneller je snacks klaarmaken!

Groetjes Jude

Advertenties

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s