Gerookte kipsalade met honing-mosterddressing


Een yummiesalade voor zo’n hete dag als vandaag! Ik maak meestal een bak vol, en dan neem ik het als lunchgerecht mee naar mijn werk. Vinden mijn collega’s niet altijd even leuk vanwege de knoflook in de dressing ;)….

Gluten- en lactosevrij
Supersimpel/Lekker snel

Voor de salade (2 grote porties, hoofd- en lunchgerecht):

  • 75 gemengde jonge bladsla
  • 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, in smalle ringen (doe ik niet, vinden mijn darmen niet leuk)
  • 1 groene appel, in blokjes
  • 200 g gerookte kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 25 g walnoten, gepeld en in stukjes
  • 50 g blanke rozijnen, geweld

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper

De bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
  2. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar
  3. Giet de dressing over de salade (tenzij je de volgende dag het tweede deel wilt opeten, dan kun je beter vers de dressing erover doen)
  4. Hoe simpel!

Gerookte kipsalade met honing-mosterddressing

2 reacties op “Gerookte kipsalade met honing-mosterddressing

  1. Pingback: Kip roken | Jude's Diner

  2. Pingback: Glutenvrije gasten te eten, wat nu? | Jude's Diner

Lekker? Of niks voor jou? Vragen? Opmerkingen? Suggesties? Let me know!