Een yummiesalade voor zo’n hete dag als vandaag! Ik maak meestal een bak vol, en dan neem ik het als lunchgerecht mee naar mijn werk. Vinden mijn collega’s niet altijd even leuk vanwege de knoflook in de dressing ;)….
Gluten- en lactosevrij
Supersimpel/Lekker snel
Voor de salade (2 grote porties, hoofd- en lunchgerecht):
- 75 gemengde jonge bladsla
- 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 kleine rode ui, in smalle ringen (doe ik niet, vinden mijn darmen niet leuk)
- 1 groene appel, in blokjes
- 200 g gerookte kipfilet, in blokjes of reepjes
- 25 g walnoten, gepeld en in stukjes
- 50 g blanke rozijnen, geweld
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 2 tl balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- zout en peper
De bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
- Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar
- Giet de dressing over de salade (tenzij je de volgende dag het tweede deel wilt opeten, dan kun je beter vers de dressing erover doen)
- Hoe simpel!
Pingback: Kip roken | Jude's Diner
Pingback: Glutenvrije gasten te eten, wat nu? | Jude's Diner