Kaasjes! Van de geit, en van Bettine (kun je winnen!)


Jude’s Diner is verhuisd naar www.judesdiner.com. Alle recepten, productreviews, restaurantreviews en andere avonturen vind je vanaf heden daar. De website waarop je je nu bevindt wordt niet meer geüpdatet.

Mijn buik en maag kunnen geiten- en schapenproducten wel redelijk verdragen dus ben ik altijd op zoek naar lekkere dingetjes waar ik mijn eten mee kan opleuken. Zo zit er in Haarlem een hele fijne kaasboer, alleen op zaterdag open, die altijd wel een mooi kaasje voor me heeft. De jonge geitenkaas is sowieso heerlijk daar, maar ze hebben ook romige “Franse” kaasjes voor op een tPannenkoeken!!!!!oastje of uit het vuistje (vooral dat laatste bij mij 😉 ).

Hoe leuk is het dan als Bettinehoeve je benadert of je wat producten wil proeven! Tuurlijk! Kom maar op! Dus een paar weken geleden kwam er een handige koeldoos aan de deur met een paar geitenkaasjes van Bettinehoeve. Het waren vier soorten. Iedereen kent het eerste type wel denk ik, de ronde schijfjes geitenkaas (een stuk of 7 op een rij). Daar kun je erg lekkere dingen mee maken, zoals roerbak-spinazie met gegrilde geitenkaas en bacon, quiche van verse groenten en geitenkaas en aardappelcrosti. Oh en het bbq-weer komt er weer aan, dus wikkel de schijfjes in spek en aluminiumfolie en leg ze bovenop het rooster. Om te smullen!
Lekker crackertjeMaar het allerlekkerst vind ik geitenkaas op de pannenkoek met rucola, geroosterde pijnboompitjes en honing. Daar kun je ook de tweede versie voor gebruiken. Dat zijn dezelfde schijfjes maar dan met honing. Best lekker hoor, maar ik gebruik liever de naturel versie met verse honing.

Waar ik helemaal verslaafd aan ben geraakt, zijn de twee spreadkaasjes. Helaas zal ik daarvoor een stuk moeten omfietsen want mijn buurtsupers verkopen ze niet. Ik was vroeger al helemaal dol op romige kruidenkaas en deze twee lijken daar heel veel op, maar dan van geitenmelk! Die met kruiden vind ik het lekkerst. Crackertjes, lekker dik smeren en wat spruitgroenten (en gerookte zalm) erop. Genieten! Een lekker lentegevoel krijg ik daarvan…

Op de eigen site van Bettinehoeve staan ook heerlijke recepten die ik binnenkort ga uitproberen. Wat dacht je van geitenkaas mojito, rollade met geitenkaas (alvast voor kerst uitproberen 😉 ) of poffertjes gevuld met geitenkaas?

WIN – WIN – WIN – WIN – WIN – WIN – WIN – WIN – WIN – WIN – WIN

Maar weet je wat nou zo leuk is? Ik ben niet de enige die mag proeven, want ik mag maar liefst 3 pakketten aan jullie weggeven! En dit keer hoef je niet eens een foto te maken! Geef onder dit artikel aan wat je zou maken met (een van de soorten) geitenkaas. Dit kan een recept zijn van mijn site, van de site van Bettinehoeve, maar ook een eigen recept. Ik ben altijd op zoek naar lekkere, nieuwe ideeën dus verras me. Wil je meer kans maken? Deel dan ook dit artikel via Facebook, Twitter en/of Google+ dan komt je naam vaker in de hoge hoed! Doe dit voor zondag 15 juni 12.00 uur, dan maak je kans op het geitenkaaspakket.

In het kort:

  • Geef hieronder aan welk recept je zou willen uitproberen (1 x kans)
  • Deel dit artikel op Twitter (nóg 1 x extra kans)
  • Deel dit artikel via Facebook (nóg 1 x extra extra kans)
  • Deel dit artikel via Google+ (nóg 1 x extra extra extra kans)
  • Geef hieronder aan op welke manieren je dit bericht hebt gedeeld
  • Doe bovenstaande voor zondag 15 juni 12.00, dan trek ik uit de hoge hoed 3 winnaars die het pakket thuisgestuurd krijgen

Nu al zin in! Alleen nog op zoek naar een hoge hoed….

Groetjes Jude

Bettinehoeve stuurde mij deze producten ter review. Ze zijn derhalve gesponsord. Mijn review echter is wel volledig gebaseerd op mijn eigen mening.

 

 

21 reacties op “Kaasjes! Van de geit, en van Bettine (kun je winnen!)

  1. Gebakken geitenkaasplakjes
    Ingrediënten:
    -12 ronde geitenkaasjes van 4 cm doorsnede (bv.president)
    – 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
    – 1 eidooier
    – 1el honing
    – 1 takje rozemarijn
    Bereiden:
    1. Verwarm de oven voor op 200′ C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Steek uit elk plakje bladerdeeg twee rondjes van 7 à 8 cm (met een glas bv.). Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de randen van de deegcirkels met losgeklopte eidooier.
    3. Leg de plakjes geitenkaas op de deegcirkels en vouw de randen van het deeg om de geitenkaas, precies tot de bovenkant van de kaas. Knijp het deeg op enkele plaatsen bij elkaar. Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei en leg de verpakte kaasjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de kaas heel dun met honing en leg op elk kaasje een toefje rozemarijn.
    4. Bak de verpakte kaasjes 20 minuten in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is en de kaas zacht is.
    Bron: “Bakken zoet en hartig”, Tip culinair.
    Heerlijk recept, niet moeilijk om te maken en mijn kids zijn er gek op!
    groeten
    Grete Karina
    ik deel de actie op FB en op twitter (op twitter als @Zeemeervrouw)

  2. Perencarpaccio met geitenkaas
    125 gram Bettine geitenkaas naturel 2 peren 50 gram rucola 100 gram zongedroogde tomaten 50 gram pijnboompitten aantal takjes bieslook Sherry Port Dressing
    Bereiding
    Zet een pan op het vuur zonder boter of olie. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Snijd de peren in dunne plakjes met schil. Hak de bieslook en zongedroogde tomaten fijn. Leg de plakjes peer in een halve maan op het bord en leg er wat rucola tegenaan. Verkruimel de Bettine geitenkaas naturel over het bord. Strooi vervolgens de pijnboompitten, zongedroogde tomaten en bieslook over het bord. Dit is de basis die ik van Bettina heb. Ik maak dan ook nog een stokbroodje gevuld met verse friemeltjes knoflook erin en een salade van spinazie en witlof en andijvie
    Ik deel dit via facebook

  3. Hier mijn favoriete recept

    Bladerdeegtaartjes met frambozen en geitenkaasroom

    4 plakjes bladerdeeg
    1 ei, losgeklopt
    3 eetlepels poedersuiker
    75 gram Bettine chèvre honing (verse geitenkaas)
    1 bekertje crème fraîche 125 ml (Ik gebruik geitenjoguert)
    2 bakjes frambozen (à 125 gram)
    4 eetlepels verse munt (bakje 20 gram), fijngehakt
    2 eetlepels olijfolie extra vierge

    Laat de plakjes bladerdeeg bijna ontdooien.
    Halveer de plakjes en snijd ze vervolgens schuin door midden.
    Leg de stukjes bladerdeeg op de bakplaat.
    Strijk in met ei en bestrooi met behulp van een theezeefje met poedersuiker.
    Plaats de bakplaat op het lage rooster en bak in 15 minuten op 200 graden goudbruin en krokant.
    Roer de geitenkaas en crème fraîche (joguert) in een kom met een vork los.
    Druk met een spatel de laatste klontjes glad.
    Roer er 100 gram van de frambozen door.
    Roer de munt en de olie door elkaar.
    Leg twee puntjes bladerdeeg willekeurig op het bord.
    Schep de frambozen-geitenkaas room erop.
    Sluit af met bladerdeeg en garneer met de resterende frambozen.
    Druppel de grove muntolie eromheen.

  4. Ik wilde vandaag puntpaprika’s maken, met geitenkaas, quinoa en nootjes. Maar de kaas zat al door de pasta. En de paprika’s? Geen idee waar die is gebleven… (denk in de buik van dochterlief). Misschien een nieuwe kans met jouw kaasjes? Ben immers goed in winnen ;-).

  5. O lekker zeg. Hier is een favoriet van mij:
    Voorgerecht voor 4 of hoofdgerecht voor 2
    blik linzen (ca 400g)
    blik artisjokharten
    2 sjalotten
    2 eetl zwarte olijven zonder pit
    3 eetl olijfolie
    1 eetl citroensap
    1 theel mosterd
    zout, peper
    oregano
    125 gr geitenkaas
    1 eetl gehakte peterselie
    Linzen afspoelen.
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren
    Snijd de sjalotten in ringen.
    Maak de dressing met citroen en mosterd en olie.
    Breng op smaak met zout, peper en oregano.
    Meng de dressing door de linzen en artisjokkenharten.Voeg sjalot en
    olijven toe en meng opnieuw. Verbrokkel de geitenkaas en strooi met de
    peterselie over de linzensalade.
    Smakelijk!

  6. Uit de oven overgoten met warme honing en geroosterde noten ( pistachenootjes zijn het allerlekkerst!) Jammie! Of met gerookte zalm en bieslook tussen een bagel, of in de salade met peer en krokante prosciutto of in de salade met frambozendressing of idd omwikkeld met spek uit de oven…geitenkaas is zowieso JAMMIE

  7. Geitenkaas Mojito op zeker 🙂 Of de roerbakapinazie met geitenkaas of of of… Jammie Ben gewoon echt dol op geitenkaas!!

Geef een reactie op Ilse Reactie annuleren